top of page
Išči

Česnova juha z ajdovimi kokicami

Kmetija Banfi

Sestavine za juho:

  • 3-4 žlice olivnega olja

  • 1 srednje velika čebula

  • 2 glavici česna

  • 120 ml belega vina (po želji)

  • 2 srednje velika krompirja

  • 1 l piščančje jušne osnove

  • sol in mleti poper (po okusu)


Sestavine za kokice:

  • pol kavne skodelice ajdove kaše

  • olje za crvtje


Priprava:

  1. Olupimo česen in čebulo ter ju ločeno na drobno sesekljamo.

  2. V kozico damo olivno olje, ter dodamo sesekljano čebulo. Pražimo na manjšem ognju.

  3. Dodamo sesekljani česen in na manjšem ognju pražimo 3 do 4 minute oz. dokler česen in čebula ne posteklenita.

  4. Dodamo vino in kuhamo, da alkohol izhlapi.

  5. Olupimo krompir in ga narežemo na manjše kocke.

  6. V kozico dodamo jušno osnovo in narezan krompir.

  7. Kuhamo dokler krompir ne postane mehak.

  8. V manjšo kozico nalijemo olje za cvrtje nekje v višini 2 centimetra. Pristavimo na ogenj.

  9. V dobro ogreto olje vsipamo ajdovo kaši in jo vmes nekaj krat premešamo. Cvremo nekje 2 minuti oz. toliko časa, da kaša razpoka. Odstranimo in jo odcedimo.

  10. Ko je krompir v juhi kuhan juho zmiksamo s paličnim mešalnikom.

  11. Poljubno solimo in popramo ter še kuhamo par minutk na manjšem ognju.

  12. Juho toplo postrežemo in dodamo ajdove kokice.


Dober tek!





Česnova juha, ajdove kokice, česnova juha za ajdovimi kokicami
Česnova juha z ajdovimi kokicami




 
 
 

Comments


bottom of page