Sestavine za juho:
3-4 žlice olivnega olja
1 srednje velika čebula
2 glavici česna
120 ml belega vina (po želji)
2 srednje velika krompirja
1 l piščančje jušne osnove
sol in mleti poper (po okusu)
Sestavine za kokice:
pol kavne skodelice ajdove kaše
olje za crvtje
Priprava:
Olupimo česen in čebulo ter ju ločeno na drobno sesekljamo.
V kozico damo olivno olje, ter dodamo sesekljano čebulo. Pražimo na manjšem ognju.
Dodamo sesekljani česen in na manjšem ognju pražimo 3 do 4 minute oz. dokler česen in čebula ne posteklenita.
Dodamo vino in kuhamo, da alkohol izhlapi.
Olupimo krompir in ga narežemo na manjše kocke.
V kozico dodamo jušno osnovo in narezan krompir.
Kuhamo dokler krompir ne postane mehak.
V manjšo kozico nalijemo olje za cvrtje nekje v višini 2 centimetra. Pristavimo na ogenj.
V dobro ogreto olje vsipamo ajdovo kaši in jo vmes nekaj krat premešamo. Cvremo nekje 2 minuti oz. toliko časa, da kaša razpoka. Odstranimo in jo odcedimo.
Ko je krompir v juhi kuhan juho zmiksamo s paličnim mešalnikom.
Poljubno solimo in popramo ter še kuhamo par minutk na manjšem ognju.
Juho toplo postrežemo in dodamo ajdove kokice.
Dober tek!

Comments