top of page
Išči

Solata z ajdovo kašo in hokaido bučo

Kmetija Banfi

Updated: Jan 14, 2024

Sestavine:

  • 200 g ajdove kaše Radi imamo domače

  • 1/2 buče hokaido

  • 100 g mlade špinače

  • 1 čebula

  • 100 g lešnikov

  • 5 žlic bučnega olja Kmetija Banfi

  • 3 žlice kisa po želji

  • sol

  • poper

  • olivno olje


Priprava:

  1. Iz buče z žlico postrgamo semena.

  2. Bučo olupimo in narežemo na krhlje in nato na kocke.

  3. Pekač prekrijemo s peki papirjem, bučo razporedimo po pekaču, solimo ter popramo, nato pa še pošpricamo z rastlinskim oljem.

  4. Kocke pečemo 20-30 minut pri 200 °C.

  5. V kozico nalijemo vodo in jo pristavimo na štedilnik. Ko voda zavre vanjo stresemo ajdovo kašo in jo kuhamo 15 minut.

  6. Lešnike popražimo na ponvi in jih na grobo stremo.

  7. Čebulo sesekljamo, špinačo stresemo na kupček ter jo z nožem z 2-3 rezi na grobo narežemo.

  8. Čebulo in špinačo zmešamo z ohlajeno ajdovo kašo.

  9. Dodamo bučno olje in kis ter premešamo.

  10. Solimo po okusu.

  11. Po vrhu razporedimo bučne kocke, stresemo lešnike in pokapljamo z bučnim oljem.


Dober tek!




Solata z ajdovo kašo in hokaido bučo, hokaido, buča, bučno olje, lešniki, ajdova kaša, solata, solata z ajdovo kašo, špinača
Solata z ajdovo kašo in hokaido bučo








6 ogledov0 komentarjev

Nedavne objave

Ogled vseh

Comments


bottom of page