Sestavine:
200 g ajdove kaše Radi imamo domače
1/2 buče hokaido
100 g mlade špinače
1 čebula
100 g lešnikov
5 žlic bučnega olja Kmetija Banfi
3 žlice kisa po želji
sol
poper
olivno olje
Priprava:
Iz buče z žlico postrgamo semena.
Bučo olupimo in narežemo na krhlje in nato na kocke.
Pekač prekrijemo s peki papirjem, bučo razporedimo po pekaču, solimo ter popramo, nato pa še pošpricamo z rastlinskim oljem.
Kocke pečemo 20-30 minut pri 200 °C.
V kozico nalijemo vodo in jo pristavimo na štedilnik. Ko voda zavre vanjo stresemo ajdovo kašo in jo kuhamo 15 minut.
Lešnike popražimo na ponvi in jih na grobo stremo.
Čebulo sesekljamo, špinačo stresemo na kupček ter jo z nožem z 2-3 rezi na grobo narežemo.
Čebulo in špinačo zmešamo z ohlajeno ajdovo kašo.
Dodamo bučno olje in kis ter premešamo.
Solimo po okusu.
Po vrhu razporedimo bučne kocke, stresemo lešnike in pokapljamo z bučnim oljem.
Dober tek!
Comments