top of page
Išči

Polnjeni šampinjoni z ajdovo kašo

Kmetija Banfi

Updated: Oct 22, 2022

Sestavine:

  • 500 g šampinjonov

  • eno majhno zeleno papriko

  • 5 do 6 strokov česna

  • 100 g ajdove kaše Kmetija Banfi

  • sol

  • hladno stiskano repično olje

  • sveža rukola


Priprava:

  1. Ajdovo kašo skuhamo v slani vodi.

  2. Šampinjone očistimo in njim odstranimo bete. Bete narežemo in jih prihranimo za pozneje.

  3. V pekač položimo peki papir in naj položimo pripravljene šampinjone ter jih narahlo posolimo.

  4. Na majhno narežemo papriko in česen.

  5. Na olju popražimo papriko, dodamo česen in pražimo do mehkega.

  6. Dodamo narezane bete šampinjonov in pražimo do mehkega in do izparitve vse tekočine. Po želji solimo.

  7. Primešamo kuhano ajdovo kašo in napolnimo klobuke šampinjonov.

  8. V pečici pečemo okrog 20 minut na 180 °C.

  9. Polnjene šampinjone postrezite s svežo rukolo.


Dober tek!





3 ogledi0 komentarjev

Nedavne objave

Ogled vseh

Comments


bottom of page