top of page
Išči

Okusni polžki z ocvirki in bučnim oljem

Kmetija Banfi

Updated: Dec 26, 2023

Sestavine:

  • 600 g gladke bele moke tip 500

  • 420 ml mlačne vode

  • 8 – 10 g soli

  • 3 g sladkorja

  • 1 zavitek suhega kvasa (7 g)

  • 20 ml repičnega olja

  • 30 ml bučnega olja Kmetija Banfi

  • jajce


Sestavine za nadev :

  • 150 g ocvirkov Kodila

  • domača čebula


Priprava:

  1. V posodo, v kateri bomo zamesili testo, odmerimo moko, mlačno vodo, sol, sladkor in kvas. Vse sestavine s pomočjo kuhinjskega robota dobro pregnetemo. Gnetemo prb 20 minut, pomembno je, da se testo lepo odlepi od posode in postane mehko, voljno in gladko.

  2. Po tem, ko smo testo pregnetli, mu dodamo olje, ki ga s pomočjo robota dobro umešamo v testo za pico.

  3. Testo na tej fazi pustimo počivati približno 60 minut, nato ga ponovno pregnetemo in razdelimo na manjše dele oz. krogle.

  4. Na manjše sesekljamo ocvirke.

  5. Olupimo čebulo in jo narežemo na manjše, ter jo v ponvi prepražimo da pozlati.

  6. Vklopimo pečico na 210 °C program z ventilacijo.

  7. Papir za peko si narahlo posujemo z malo ostre moke, nato pa vsak posamezni del testa sploščimo in z rahlim pritiskanjem ter potiski testa oblikujemo okroglo obliko.

  8. Ko je testo pripravljeno, le tega premažemo s praženo čebulo in posujemo z ocvirki.

  9. Testo zvijemo in narežemo na cca 2 cm široke polžke.

  10. Polžke premažemo z jajcem.

  11. Polžke pečemo prb 10-12 minut pri 210 °C.


Dober tek!



Hrustljavi polžki s čebula, bučno olje, ocvirki.
Polžki s čebulo, ocvirki in bučnim oljem

24 ogledov0 komentarjev

Nedavne objave

Ogled vseh

Comments


bottom of page